Bursa de Valori București (BVB) împreună cu Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și compania de brokeraj Prime Transaction au demarat azi, 17 mai 2017, un proiect pilot ce dorește să aducă mai aproape antreprenorii români de oportunitățile din piața de capital.

Proiectul vizează în primă fază municipiul București și face parte dintr-un acord de parteneriat general semnat de cele trei instituții. Pentru a marca semnarea parteneriatului, deschiderea oficială a sesiunii de tranzacționare s-a desfăşurat, în mod excepţional, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București (ORCTB).

“Apreciem că acest demers vine în întâmpinarea mediului de afaceri prin promovarea unui domeniu cu un potenţial încă neexploatat în România”, a declarat Valentina Burdescu, Director General al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Proiectul-pilot presupune amplasarea unui stand de informare la sediul ORCTB, care este vizitat zilnic de peste 2.000 de profesionişti. Aceştia vor putea obține informații legate de Bursa de Valori București, activitatea sa, precum și de alternativele de finanțare și de investiții oferite de aceasta antreprenorilor și investitorilor. Un reprezentant al companiei de brokeraj Prime Transaction va fi permanent la locaţie în timpul programului de lucru al Registrului, pentru a oferi asistență suplimentară.

Credem că această cooperare cu ONRC creează șanse noi de a fi mai aproape de antreprenori pentru intermediarii financiari”, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

Registrul Comerțului, Bursa de Valori București și Prime Transaction consideră că o parte esenţială a misiunii lor este să ajute antreprenorii români să prospere și să se dezvolte. Parteneriatul se bazează pe ideea de a servi acestui scop și de a promova în continuare creșterea durabilă a mediului economic local.

 “Acest proiect dovedește faptul că, atât Oficiul Național al Registrului Comerțului, cât și BVB sunt instituții care își propun să sprijine antreprenorii și să le ofere informațiile de care aceștia au nevoie pentru a lua decizii mai bune în activitatea lor”, a declarat Ionel Uleia, CEO la Prime Transaction.

În ultimii trei ani, BVB s-a concentrat pe dezvoltarea mediului de afaceri local, bazându-se pe o strânsă colaborare cu antreprenorii, investitorii instituționali și individuali și pe crearea instrumentelor tranzacționale de înaltă calitate și a infrastructurii pieței. Parteneriatele și colaborarea strânsă cu principalii actori de pe piață, atât instituții publice, cât și private, se află în centrul tuturor activităților BVB. Semnarea parteneriatului cu Oficiul Național al Registrului Comerțului și Prime Transaction este încă un proiect-cheie al Bursei de Valori București, în concordanță cu strategia BVB față de antreprenori și ce completează alte inițiative în acest domeniu, desfăşurate în cursul acestui an, cum ar fi Made in Romania sau Bucharest Entrepreneurship Forum.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *